Loader

Имате въпроси? Не се колебайте да ги зададете.

За разлика от настолните компютри, лаптопите са по-чупливи, тъй като производителите им се стремят да ги направят по-леки и по-компактни, спестявайки от здрави материали като алуминий. Така вероятността да се счупи пантичка на екрана или да се повреди батерията или зарядното, е голяма, особено ако лаптопът се ползва повече от три години. Лаптопите се нуждаят и от профилактика на охлаждането, клавиатурата и други компоненти по-често, отколкото настолните компютри. Почти всеки проблем в лаптоп може да бъде ремонтиран.
Видове ремонти на лаптопи:

1. Смяна на дисплей и панти на лаптоп. Ако корпусът на Вашия лаптоп не е метален или алуминиев, а направен от пластмаса, след известно време той започва да отслабва след многобройните отваряния и затваряния на екрана. Накрая пантичките може да се отчупят и да се наложи да се сменят, заедно с екрана или поотделно. Често при счупени панти се оказва наложителна и смяна на всичките панели на дисплея.

2. Почистване на прах. Прахът е сериозен вредител за всяка техника, особено компютърната, която е финна. Препоръчително е поне веднъж годишно Вашия лаптоп да бъде щателно почистван от прах, за да може да се охлажда по-добре и по-този начин значително да удължите неговия живот и производителност.

3. Профилактика на охладителите. Обикновено радиаторите и вентилаторите се замърсяват с твърди прахови частици, които полепват по тях и правят работата им трудна или дори невъзможна. Така Вашият лаптоп може да прегрява, в следствие на което да забива или дори да не иска да се включи. Препоръчваме охладителите да бъдат почиствани поне два пъти годишно, а ако използвате Вашия лаптоп в силно замърсена с прах среда, почистването трябва да бъде осъществявано поне веднъж на всеки два месеца.

4. Подмяна на клавиатура или други хардуерни компоненти. Всеки компютърен компонент има определен живот, който зависи от начина на употреба на техниката и заложената от производителя издържливост на елементите. Ако изпуснете Вашия лаптоп или го ударите, бихте могли да повредите неговите чипове, да ги отлепите от платката и по този начин лаптопът да стане неизползваем. Добрата новина е, че и тези проблеми може да се поправят, ако се диагностицират правилно от специалисти. Препоръчваме Ви да не се опитвате сами да ремонтирате Вашия лаптоп, тъй като вкъщи най-вероятно не разполагате с нужната прецизна техника като поялници, щипци, лупи и др. Просто донесете Вашия лаптоп за ремонт при нас и ние ще извършим всички ремонтни дейности внимателно, фино и с гаранция.

5. Отстраняване на софтуерни проблеми. Доста често лаптопът като всеки друг компютър може да се повреди поради софтуерен проблем, грешка, неправилна или недовършена инсталация на операционна система, антивирусна програма или драйвер, който управлява даден хардуерен компонент. Ние ще Ви помогнем с диагностицирането на проблема и с ремонтирането на Вашия лаптоп в зависимост от открития софтуерен дефект. Може да се наложи да се преинсталира операционната система, да се постави друг работещ драйвер или да се поднови версията на даден софтуерен продукт.
Обичайни симптопи, свързани с проблеми в лаптопите:

За да установите, че Вашият лаптоп има проблем, не е необходимо да сте компютърен специалист. Може да забележите по-бавната му работа, замръзването на екрана за няколко секунди или цялостно блокиране, показване на син екран с грешки, невъзможност за възпроизвеждане на видео, прегряване на корпуса, силен шум от вентилаторите и др. Ако лаптопът се гаси сам след като поработи 10-15 минути, вероятно прегрява. Ако не реагира при включване на зарядно – вероятно не работи зарядното. Ако при опит за пускане не се случва нищо, само индикацията за батерия премигва няколко пъти – батерията е изтощена. Ако екранът остава черен при пускане, но след 4-5 опита стартира – вероятно отлепен видеочип в следствие на прегряване. В случай на някои от изброените проблеми не губете повече време, а донесете лаптопа в нашия офис, за да го поправим. Имайте предвид, че колкото повече отлагате сервиза, толкова повече проблемите ще се задълбочават и може да предизвикат по-сериозни щети, които ще отнемат повече време и пари за възстановяването им.
Препоръки за работа с лаптоп:

Не се препоръчва работата на лаптоп на коленете, ако охлаждащите му отвори са отдолу и така остават запушени по време на работа. Също така препоръчително е привеждането в пълен цикъл на батерията (независимо от факта че новите батерии уж не се нуждаят от това) с пълно разреждане и след това пълно зареждане. Също, когато се включва на работа на адаптер – първо задължително включвайте адаптера и после лаптопа. Ако работите в запрашени и задимени помещения, се изисква по-честа профилактика от обикновено – поне веднъж на всеки два месеца. Прогнозните срокове за работа с лаптоп са 12-24 месеца живот на батерията, а термо пастата между процесора и охлаждането трябва да се смени след 24-36 месеца. Ако често транспортирате Вашия лаптоп, задължително си вземете чанти с твърда рамка, предпазваща го при падане и удар. Много е важно лаптопа да не се прибира в чанта, без да сме убедени, че е изключен. Възможно е забило приложение да възпрепятства “заспиването” на лаптопа и той да прегрее в чантата.
Срокове за ремонт на лаптоп:

В зависимост от ремонта могат да се определят приблизителни срокове за отстраняване на даден проблем. Профилактиката отнема до 24 часа, смяната на дисплей – до 48 часа след като резервната част е налична в сервиза. По-сериозните проблеми като запояване на микрочипове може да отнемат от 3 до 5 работни дни.
Място на ремонта на лаптоп:

Ако ползвате нашите услуги за абонаментна компютърна поддържка, ние можем да извършим профилактиката на лаптопа директо във Вашия дом или офис. Ако обаче проблемът е по-сериозен, може да се наложи да го вземем при нас, за да го ремонтираме. Ние разполагаме със сервизна база, в която имаме различни компоненти на слад и можем бързо да отстраним дефектирал компонент във Вашия лаптоп. Ако частта е по-специфична, ще се наложи да я поръчаме и да изчакаме да ни бъде доставена, преди да започнем ремонта.

Разгледайте нашата подробна ценова листа за ремонт на лаптопи и се обадете веднага, когато откриете проблем или имате съмнения за такъв.

Безплатни ръководства

Защо да плащате такса? RepairPC.Info ще Ви спести пари. Тук предоставяме безплатни ръководства за ремонт, чрез които да оправите своето устройство, когато проблемът е много малък .

November 15, 2017

Universal Media Player -DLNA server у дома.

Как да гледаме филми от компютър на телевизор? Преди време бях писал тема (Как да свържем компютъра с LCD или LED телевизор.) за DLNA server у дома и за какво
November 15, 2017

Windows 8 start menu. Как да си върнем облика старт меню на Windows 7?

С напредването на времето и софтуера излизат и нови версии на операционни системи. Кои от кои по-модерни. Предполагам, че вече повечето от вас са се сблъскали с Windows 8 и
Back To Top